ЦИФРОВИЙ БРЕНДИНГ В УМОВАХ РОЗВИТКУ ЦИФРОВОЇ ЕКОНОМІКИ: ІННОВАЦІЙНІ ПІДХОДИ ТА МЕХАНІЗМИ РОЗВИТКУ - Смерічевський, Сергій; Марченко, Іван (РОЗВИТОК МІСТА, 2026)
Стаття присвячена дослідженню особливостей цифрового брендингу в умовах розвитку цифрової економіки. У роботі розглянуто сутність цифрового брендингу та його роль у забезпеченні конкурентоспроможності бренду в умовах динамічних змін цифрового простору. Проаналізовано основні переваги цифрового брендингу, зокрема інтерактивність, персоналізацію комунікацій, омніканальність, високу вимірюваність результатів та адаптивність до змін поведінки споживачів. Обґрунтовано значення сучасних цифрових маркетингових інструментів у процесі розвитку бренду. Визначено особливості формування стратегії цифрового брендингу та виокремлено основні етапи її реалізації в умовах цифрової економіки. Досліджено роль інноваційних технологій, цифрових платформ і сучасних комунікаційних підходів у формуванні ефективної взаємодії бренду зі споживачами. Обґрунтовано, що ефективний цифровий брендинг забезпечує формування стійкої цифрової присутності бренду, підвищення рівня довіри та лояльності аудиторії, а також створює передумови для зміцнення конкурентних позицій бренду у цифровому середовищі.